El Fin del Mito Masculino - Entrevistas - Punt Informatiu de Pollensa

El pollencí Javier González presenta 'El Fin del Mito Masculino'

Punt Informatiu de Pollença - Numero 282 - Del 16 al 31 de mayo de 2007

Eva Cerdà. Pollença
El Fin del Mito Masculino L'escriptor pollencí Javier González s'inicia en el món de la literarura amb l'assaig El fin del mito masculino. La entrada en el siglo de la mujer, una obra a favor de l'avanç de la dona, que ha estat prologat per l'escriptora Rosa Regás.

El fin del mito masculino és un llibre que descobreix la realitat d'un i altre sexe, que ajuda a conèixer els orígens dels mites que han donat lloc a l'actual situació de desigualtat entre l'home i la dona, i que descobreix l'immens potencial dels valors femenins.

No es tracta d'un manifest feminista contra els homes, sinó un intent per descobrir les raons per les quals els homes han dominat i arraconat les dones durant tants de segles i des de diferents àmbits (religió, ciència, política i empresa).

És més, ofereix una nova visió de la realitat en què les persones tenen drets i oportunitats pel fet de ser persones i no pel seu gènere. I és que el segle XXI ha de ser el de l'emancipació definitiva de la dona.

En el pròleg, la reconeguda escriptora Rosa Regás afirma que El fin del mito masculino és "Una assenyada i a la vegada reveladora anàlisi que suggereix pautes no de comportament, però si de coneixement perquè comprenguem que siguin les diferències que siguin que aporta la dona (...) que haurà de contar amb elles i veure com pot esser de positiva aquesta aportació a la societat".

El seu autor, el pollencí Javier González és un estudiós del tema de la igualtat de drets i oportunitats per a la dona i l'home i a través de l'actitud de permanent aprenentatge d'un autèntic autodidacta s'ha convertit en un defensor i practicant de la investigació independent de la veritat.

De moment, es desconeix la data en què aquest primer llibre de Javier Gonzalez es presentarà a Pollença. Això no obstant, està previst fer una presentació a la Fundació Dionís Bennàssar.